ennl
Organisaties die ‘lekker draaien’ leveren het beste resultaat.

 
Edwin Tuin is een gepassioneerd veranderstrateeg en specialist in business & digital​e​ transformati​e. Hij licht door, adviseert, coacht en geeft leiding aan digitale veranderprocessen bij toonaangevende organisaties zoals Schiphol Group, Haribo Nederland & België, Koninklijke BAM en ABN AMRO.​ ​Hij heeft gewerkt voor Accenture, KPMG Consulting en was Partner IT Leadership bij Atos Consulting.​ ​In februari verscheen zijn boek “Alles draait om verandering” dat gaat over organisatieverandering en leiderschap. Het biedt handvatten om praktisch en met een frisse blik naar het veranderproces in de eigen organisatie te kijken.
 
Organisaties die “lekker draaien” leveren het beste resultaat. Dat zijn organisaties waar medewerkers ownership nemen voor het succes van de organisatie en waar leiding geven vooral “in goede banen leiden” betekent. Dat is voor iedere organisatie weggelegd, al is de praktijk weerbarstig. Onderzoek van o.a. McKinsey&Co wijst uit dat 70% van alle verandertrajecten mislukt met als belangrijkste valkuilen uitblijven van beoogde resultaten, verlies aan momentum en demotivatie bij medewerkers. De gangbare aanpak werkt blijkbaar onvoldoende. Dat inspireerde me tot het nadenken over en werken aan een oplossing.
 
Ik heb een nieuwe praktische benadering – “Het Veranderwiel” – ontwikkeld rond de 4 kerndrivers voor verandering die alle krachten in de organisatie mobiliseert en daaraan richting geeft. Die benadering heb ik ontwikkeld op basis van ruim 20 jaar advies en (interim) managementervaring als zelfstandige en bij o.a Accenture, KPMG en Atos Consulting en diverse klanten zoals financieel dienstverleners, (semi)overheid, productie- en energiebedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen en retail. Het bijbehorende model heb ik het “Veranderwiel” (was “Transformatiewiel”) genoemd. In plaats van een “kruispunt” van (strijdige) belangen, strijd en confrontaties naar een “rotonde” waarin belangen met elkaar in lijn worden gebracht en wordt bewogen richting een aantrekkelijke perspectief.
 
Contact
Voor meer informatie over Edwin Tuin zie LinkedIn. Geïnteresseerd en wil je meer weten? Neem dan voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.


Victalis Services B.V.
+31 (0)6 234 96 186 • info@victalis.nl • KVK 30275705 • ©2010-2017 • Alle rechten voorbehouden