ennl
De valkuilen van Agile

Agile werken is populair en terecht. Echter, vergroten van de wendbaarheid is meer dan het inregelen van squads, chapters en tribes. Een aantal valkuilen liggen op de loer waarvan ik er een tweetal kort wil noemen.
 

#1. De oude matrix in een nieuw jasje

De tribe is de oude business unit; de chapter de functionele aansturingslijn en de squad de productmarktgerichte eenheid. Herkenbaar? Ik hoop het niet, want in die vorm heeft de oude matrixorganisatie een nieuwe jas gekregen en is er feitelijk niets veranderd. Om wendbaarheid te vergroten moet verplatting en vereenvoudiging zo ver als mogelijk worden doorgevoerd.
 

#2. Onvoldoende aandacht voor cultuur en competenties

In complexe organisaties kunnen functies verregaand gespecialiseerd zijn. Hierdoor zijn vele medewerkers bij software-ontwikkeling betrokken vanuit een functionele blik en eigen gelabeld vakgebied. Niet functie en positie moeten leidend zijn voor besluitvorming en teamsamenstelling, maar competenties en open houding ten aanzien van discussie en onderhandeling. Lessen moeten dagelijks worden geleerd in plaats van bij evaluatie achteraf.
 
Herkenbaar? Geïnteresseerd in de andere vijf valkuilen? Bel met dan op 06-23496186 of mail naar edwin.tuin@victalis.nl


Victalis Services B.V.
KVK 30275705 • ©2010-2019 • Alle rechten voorbehouden